[Premier League] Arsenal ontsnapt tegen Norwich

Arsenal is zaterdag thuis tegen Norwich City aan puntverlies ontsnapt. De ploeg van Arsène Wenger boog in de slotfase een achterstand om in een 3-1 zege. Mikel Arteta maakte vijf minuten voor tijd uit een strafschop gelijk. Via een eigen doelpunt van Sébastien Bassong en Lukas Podolski pakte Arsenal zelfs drie punten. De bezoekers leken dankzij een goal van Michael Turner in de 57e minuut nog op weg naar een stunt.

Arsenal passeert door de overwinning Tottenham Hotspur en Chelsea. De Gunners staan nu op de derde plaats, die recht geeft op deelname aan de Champions League. Norwich is nog altijd niet uit de zorgen. De ploeg staat slechts vier punten boven de degradatiestreep.

Ron Vlaar speelde met Aston Villa voor eigen publiek met 1-1 gelijk tegen het Fulham van coach Martin Jol, waar Urby Emanuelson een basisplaats had. Voor de Villans, die nog altijd maar drie punten verwijderd zijn van de degradatiestreep, opende Charles N'Zogbia de score. Door een eigen doelpunt van Fabian Delph werd het gelijk.

Everton, waar John Heitinga pas in de slotfase inviel, was met 2-0 te sterk voor Queens Park Rangers, de nummer negentien. Darron Gibson en Victor Anichebe scoorden voor de ploeg uit Liverpool, die zesde blijft. Liverpool speelde bij hekkensluiter Reading doelpuntloos gelijk en blijft steken op de zevende plaats.

Ook Southampton en West Ham United hielden elkaar in evenwicht. Het werd 1-1. Bij de Saints deed Jos Hooiveld de hele wedstrijd mee.