Lefevre boos op zijn renners

Bij Omega Pharma-Quick Step is de sfeer tot onder het vriespunt gedaald. Tijdens de Scheldeprijs kregen ze het niet voor elkaar om Mark Cavendish te lanceren. De woeste Brit werd tweede.

Ploegleider Patrick Lefevre was evenals zijn stersprinter woedend. "Alles ging fout, zoals het hele jaar al. Het gaat niet alleen om vandaag. Kijk naar de Driedaagse van De Panne. Daar wint Cavendish omdat het heel lastig was en hij heel intelligent reed, niet door de trein," liet de Belg optekenen in Het Nieuwsblad.

"Ik heb geen mannen met ballen gezien. Er zijn er een paar die beter kunnen, maar schrik hebben. Bij een paar mensen moet het stilaan doordringen dat je niet bij Omega Pharma-Quick Step moet rijden als je schrik hebt om de laatste kilometer te doen. Dan moet je maar naar Accent.Jobs gaan. Iljo Keisse en Martin Velits kan ik niets verwijten, maar de rest van de ploeg was er niet."

Lefevre heeft zijn renners gewaarschuwd dat als ze volgend jaar in zijn ploeg willen rijden ze toch echt beter moeten presteren.