Rebellen SyriŽ nemen belangrijke wijk Aleppo in

Rebellen hebben zaterdag in het felbetwiste Syrische Aleppo hun grootste slag in maanden geslagen. Na hevige gevechten wisten ze een deel van de strategisch gelegen wijk Sheik Maqsoud op het regeringsleger te veroveren.

Hoeveel veld de rebellen in de hooggelegen Koerdische wijk hebben gewonnen is onduidelijk. De oppositiegroep Aleppo Media Center meldt de verovering van heel Sheik Maqsoud, maar volgens het Observatorium voor de Mensenrechten hebben zij enkel het oostelijke deel van de wijk in handen.

Sheik Maqsoud ligt op een heuvel aan de noordrand van Aleppo en biedt een wijds uitzicht - en dus schootsveld - op de grootste stad en het economische hart van Syrië. Het regeringsleger en de rebellen zijn in de Noord-Syrische miljoenenstad al maanden verwikkeld in een bloedige loopgravenoorlog.

Tijdens de slag om Sheik Maqsoud is een regeringsgezinde soennitische geestelijke in handen van de rebellen gevallen, meldt het Observatorium. Zij zouden Hassan Seifeddine hebben onthoofd en vervolgens zijn hoofd op de minaret van zijn moskee te kijk hebben gezet.