Haagse voetbalclub geschorst

Alle teams van de Haagse voetbalclub HMC mogen komend weekeinde niet spelen. De KNVB legde de club een schorsing op nadat zaterdag een wedstrijd tussen twee jeugdteams escaleerde. Een scheidsrechter liep daarbij rake klappen op.

Na het weekeinde gaat de KNVB met de club in gesprek, laat een woordvoerder van de voetbalbond weten. De schorsing geldt niet alleen als straf voor de uit de hand gelopen wedstrijd van zaterdag, maar komt voort uit 'herhaaldelijke incidenten' waarbij HMC betrokken is.

De wedstrijd tussen de E-elftallen van HMC en Laakkwartier werd gespeeld op het terrein van HMC aan de Steenwijklaan. Toen een van de spelertjes geschopt werd rende zijn vader het veld in. Hierop ontstond een massale vechtpartij waarbij de scheidsrechter gewond raakte.

Geweld op het voetbalveld staat de laatste tijd hoog op de agenda, onder meer door de dood van grensrechter Richard Nieuwenhuizen in december. De KNVB opende vorige week een hulplijn over geweld op het veld. Daar werd het afgelopen weekeinde acht keer melding gemaakt van gewelddadige incidenten.