Gratis game voor SimCity-spelers

Electronic Arts is van plan om een gratis game weg te geven aan iedereen die SimCity heeft gekocht. Dit doet EA omtrent het fiasco met storingen en onbereikbare servers voor de game. Sinds de launch is het voor veel spelers onmogelijk om de game te spelen door diverse storingen.

EA heeft bekendgemaakt dat de populariteit de grootste factor is geweest van de storing. Er hebben veel meer mensen ingelogd de afgelopen dagen dan dat Electronic Arts had verwacht. EA noemt dit zelfs dom, om niet aan te kunnen zien dat dit mogelijk zou gebeuren. De afgelopen dagen is de servercapaciteit uitgebreider geworden zodat minder spelers problemen ondervinden.

Om toch nog met een positief gevoel (binnenkort) de game goed te spelen komt EA dan ook met een goedmakertje. Alle mensen die SimCity voor 18 maart hebben gekocht krijgen een e-mail waarmee ze een gratis pc-game kunnen downloaden. Wel is niet bekendgemaakt om welke game dit dan zou moeten gaan.

Eerder waren er ook al tijdens de lancering problemen met Diablo 3. Zowel bij Diablo 3 als SimCity moet de speler altijd online ingelogd zijn met de servers. Als dit door problemen niet mogelijk is, kun je als het ware de game ook niet spelen. Dit heeft de afgelopen dagen uiteraard mede door overbelaste servers voor grote problemen gezorgd.