De eerste indrukken van SimCity

Electronic Arts kondigt aan dat SimCity voor pc sinds vandaag online te spelen is op Origin. De geliefde stadsbouwsimulator werd in 2012 bekroond met 26 eerste prijzen op gameconventies en verscheen op meer dan 50 lijsten van meest gewilde games van het jaar 2013.

"SimCity inspireert al 23 jaar toekomstige burgemeesters en stedenbouwkundigen", zegt Lucy Bradshaw, senior vicepresident en algemeen directeur van het Maxis Label van EA. "De nieuwe SimCity draait op de meest geavanceerde simulatie-engine ooit, die interactiever en uitgebreider is dan ooit tevoren. In deze SimCity kan een beslissing op lokaal niveau een kettingreactie veroorzaken die gevolgen heeft voor een hele regio vol met steden. We zijn uitgegaan van de visie die de eerste SimCity zo goed maakte en hebben een game ontwikkeld waar we altijd al van droomden."

In deze nieuwe SimCity vind je ongekende simulatiediepgang dankzij de nieuwe GlassBox Engine waarin werkelijk alles wordt gesimuleerd: van alle Sims in je stad tot iedere kilowatt stroom in een regio. Dit is ook de meest uitgebreide stadsmanagementgame tot nu toe, met gameplay in meerdere steden en regio’s wat zorgt voor een groter speelveld. Je bent niet meer beperkt tot een enkele stad, want je kunt maar liefst 16 steden tegelijk bouwen die je precies zo kunt specialiseren als je zelf wilt. Steden kunnen diensten delen, elkaar voorzien van grondstoffen en elkaar helpen of juist hinderen. Iedere beslissing die je neemt in een stad heeft gevolgen voor de rest van de regio. Jij bepaalt hoe je het spel wilt spelen.

SimCity bevat voor het eerst een multiplayeroptie, wat de game een nieuwe dimensie geeft. Beslissingen hebben nu invloed op de stad en de regio, waardoor er nieuwe manieren ontstaan om samen te werken of elkaar tegen te werken en om prestaties te winnen. Daarnaast bevat SimCity nu ook een live-dienst die real-time informatiestromen simuleert en je telkens nieuwe uitdagingen en prestaties biedt. Je kunt je voortgang bijhouden of vergelijken met je vrienden en de rest van de wereld, het tegen elkaar opnemen voor de titel van meest vervuilde of rijkste stad en nog veel meer. Of je nu in je eentje speelt, met vrienden of tegen de rest van de wereld, in SimCity kun je de stad van je dromen bouwen.

Hieronder zie je de screenshots van het spel. 

SimCity

SimCity

SimCity

SimCity

SimCity