Amazon verkoopt geen digitale SimCity meer

De problemen van EA en Maxis met SimCity zijn nog niet voorbij. Amazon verkoopt de downloadbare versie van de net uitgebrachte pc-game niet meer wegens de aanhoudende serverproblemen.

Amazon is gestopt met de verkoop van digitale kopieën van SimCity. "Veel klanten hebben problemen met de verbinding met de SimCity-servers", zegt Amazon op de website. "EA is actief bezig om deze problemen op te lossen, maar op dit moment weten we niet wanneer het probleem zal worden opgelost."

De DVDROM-versie van SimCity blijft beschikbaar via Amazon. SimCity lanceerde dinsdag in Noord-Amerika en werd geteisterd door verschillende serverproblemen. EA zei gisteren de problemen zouden worden opgelost voordat de UK-lancering plaatsvindt, dat was vannacht.

EA kondigde aan dat het 'niet-kritische' SimCity-functies heeft uitgezet tot de server-ellende is aangepakt. "We doen alles wat we kunnen om de servers aan te pakken. In de tussentijd, om spelers een zo goed mogelijke spelervaring te geven, zijn we bezig om een hotfix voor alle servers uit te rollen", schreef een EA gemeenschap manager in de SimCity-forums.

Deze hotfix omvat verschillende verbeteringen en ook schakelt het een paar niet-kritische gameplay-features, zoals leaderboards, achievements en regiofilters, uit. EA geeft aan de spelers op de hoogte te houden naarmate er meer informatie beschikbaar komt. "Jullie laten spelen is onze absolute hoogste prioriteit," aldus het bedrijf.

SimCity