Brand bij kantoor beschoten advocaat aangestoken

De brand die op de vroege maandagochtend uitbrak in het kantoor van een advocaat in Waalre is aangestoken. De politie maakte dinsdagmiddag bekend uit te gaan van brandstichting. Of er een link is tussen de brand en de beschieting van een van de advocaten van het kantoor wordt nog onderzocht.

De brand in het advocatenkantoor aan de Markt in de Brabantse plaats werd rond 04.00 uur ontdekt door een passant. Hoewel de brandweer het vuur snel onder controle had, liep het pand flinke schade op. Dinsdag werd het kantoor technisch onderzocht, waarbij aanwijzingen werden gevonden voor brandstichting. Het pand werd dinsdag door de politie bewaakt om te voorkomen dat sporen verloren zouden gaan.

De politie onderzoekt naast de brand ook de schietpartij van afgelopen donderdag. De schutter wist per fiets te ontkomen. De advocaat werd niet geraakt maar raakte lichtgewond door glasscherven. Alle mogelijke scenario's worden onder de loep genomen, aldus de politie.

Het opsporingsprogramma Bureau Brabant besteedde maandagavond aandacht aan de twee zaken. Dat leverde geen enkele tip op, liet een woordvoerder van de politie dinsdag rond het middaguur weten.