Zoektocht naar slachtoffers gasexplosie Kansas

Speurhonden zijn woensdag in de Amerikaanse stad Kansas City ingezet bij de zoektocht naar mogelijk meer slachtoffers van een gasexplosie in een restaurant. Meer dan tien mensen raakten dinsdagavond gewond bij de explosie en de daaropvolgende brand. Een van de slachtoffers ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis, aldus de autoriteiten.

Door de ontploffing ontstond een enorme brand in het winkelcentrum waarin het restaurant was gevestigd. JJ's restaurant brandde volkomen uit. Vooralsnog zijn er geen berichten van dodelijke slachtoffers, maar het is volgens de autoriteiten nog onduidelijk hoeveel mensen in het restaurant en het winkelcentrum waren op het moment van de ontploffing en de brand.

Brandweercommandant Paul Berardi zei dat er vanwege de omvang van de brand speurhonden zijn ingezet. "Met een gebeurtenis als deze moet je altijd vrezen voor dodelijke slachtoffers", zei Berardi. Hij voegde eraan toe dat de zoektocht waarschijnlijk uren in beslag zal nemen.

Naar de oorzaak van de explosie is een onderzoek ingesteld, aldus de Berardi. Eerder op de dag werd al een sterke gaslucht waargenomen en in het gebied waren werkzaamheden aan de gang. Ook in het restaurant vonden werkzaamheden plaats, hoewel het wel gewoon open was, aldus een medewerker.