PlayStation 4 met smartphone aan te sturen

De PlayStation 4 is op afstand aan te sturen via smartphones en tablets. Daarnaast heeft de spelcomputer, die woensdagnacht wordt onthuld, een camera. De PlayStation 4 moet 429 dollar kosten, en 529 dollar voor een uitgebreidere versie. Dat schrijft gameweblog Kotaku op basis van anonieme bronnen.

Niet iedere gamer kan straks zijn PlayStation op afstand aansturen. Volgens het gameweblog zou hier een speciaal abonnement voor nodig zijn. Dit abonnement, waarvoor een onbekend bedrag betaald moet worden, draagt de naam PlayStation World. Het is niet bekend of het huidige PlayStation-abonnement blijft bestaan.

Rond de PlayStation 4 is de laatste dagen veel informatie naar buiten gekomen. De registratie van domeinnamen bevestigen geruchten over clouddiensten voor de spelcomputer. Daarnaast zou de controller, zo blijkt uit gelekte foto's, beschikken over een ingebouwde PlayStation Move-sensor en een aanraakvlak.

Sony houdt woensdag een presentatie in New York. Hoewel Sony dat niet officieel bekend heeft gemaakt, wijst alles erop dat de PlayStation 4 wordt onthuld. De presentatie begint om middernacht Nederlandse tijd.