Overmars: "Viktor is een mooi voorbeeld"

De contractverlenging van Viktor Fischer bij Ajax is aanstaande. De jongeling tekent naar verwachting een nieuw contract tot medio 2017 bij de Amsterdammers. De aanvaller brak dit seizoen definitief door in de hoofdmacht van Ajax. Van beide kanten bestond de intentie om langer met elkaar door te gaan. Volgens De Telegraaf zal Fischer spoedig zijn tot medio 2014 lopende contract openbreken.

"Viktor is een mooi voorbeeld voor jongens als Lucas Andersen en Dejan Meleg", verklaart directeur voetbalzaken Marc Overmars van Ajax in het sportgedeelte van de krant. "Als je de kans krijgt en het goed doet, speel je. Hij is achttien en heeft nog ups en downs, maar de klasse druipt er zo nu en dan vanaf. Hij kan wedstrijden beslissen."

In het voorbije duel van Ajax met Steaua Boekarest stond Fischer in de basiself. Trainer Frank de Boer gaf al aan dat het talent zondag tegen RKC Waalwijk sowieso geen hele wedstrijd speelt. Datzelfde geldt voor zijn aanvalspartners Isaac Cuenca en Kolbeinn Sigthorsson.