Borsato populair bij zwijmelaars en ontroostbaren

Nederland zwijmelt en huilt het liefst met de nummers van Marco Borsato. De nummers Zij en Ik Leef Niet Meer voor Jou zijn donderdag, Valentijnsdag, uitgeroepen tot respectievelijk meest romantische nummer en favoriete 'break-upsong'.

Het nummer Zij bleek het populairst bij de zwijmelende luisteraars van de ochtendshow op 100% NL. Ook Pak Maar M'n Hand van Nick & Simon en Love You More van Racoon werden bestempeld als zeer romantisch.

Dat bij liefdesverdriet graag Borsato's Ik Leef Niet Meer voor Jou wordt opgezet blijkt uit onderzoek van Sky Radio en De Telegraaf. Verder bieden Anouks Lost, Love Hurts van Nazareth en Unbreak My Heart van Toni Braxton goede alternatieven om bij uit te huilen.

Borsato zegt in een reactie in De Telegraaf donderdagochtend trots te zijn dat zijn nummers goed passen bij 'echte gevoelens van mensen'. "Muziek is gekoppeld aan emotie. Daar ben ik mijn tekstschrijvers dankbaar voor", zegt hij. Borsato maakte Ik Leef Niet Meer Voor Jou met Han Kooreneef en Leo Driessen, Zij werd behalve door Kooreneef ook medegeschreven door Marco's rechterhand John Ewbank.


Borsato populair bij zwijmelaars en ontroostbaren (Foto: Novum)