FOK! wat een weer...Sneeuw en mogelijk ijzel

Goedemorgen! Er staat ons opnieuw een dag met sneeuwval te wachten, maar mogelijk komt het ook tot ijzel. In de ochtend bereikt de sneeuw het westen en trekt dan langzaam verder naar het oosten toe. In de loop van de middag komt er iets zachtere lucht binnen, echter de problemen lijken mogelijk wat langer aan te houden.

Vooral het westen- en zuidwesten zijn belangrijke aandachtspunten. De sneeuw kan daar later dus overgaan in ijsregen of ijzel en vervolgens lijkt de neerslag verder te transformeren in motregen met temperaturen die gaan oplopen. In de avond zakt de temperatuur ook daar weer iets terug en dan kan het lokaal opnieuw tot ijzel komen. Even goed in de gaten houden dus. In de rest van het land blijft de neerslag nog langere tijd in de vorm van sneeuw vallen. Op veel plekken valt er wel een aantal centimeter sneeuw. Exacte hoeveelheden zijn lastig aan te geven en daar waag ik mij ook niet aan, want het front kan activeren of stagneren. In beide gevallen kun je dan totaal andere hoeveelheden krijgen.

De komende dagen ligt het kwik overdag ruim boven nul, maar in de nachten komt het vriespunt toch weer akelig dichtbij. Zodoende blijft er elke nacht en ochtend nog wel kans op gladheid door opvriezing. Verder is er vrij veel bewolking aanwezig en zullen we de zon nauwelijks te zien krijgen.

Update 11.55 uur 
De neerslag in het westen is inmiddels behoorlijk geactiveerd en bestaat uit diverse vormen. Sneeuw, ijsregen en ijzel. Het is dus goed opletten op de weg. De neerslag trekt nu langzaam het binnenland in, maar zal daarbij iets in activiteit gaan afnemen. De zachtere lucht komt pas vanavond ons land binnen en ook in het westen- en zuidwesten blijft het vanmiddag gewoon oppassen geblazen.

Wij zouden graag zien waar onze users vandaag uithangen en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's verschijnen bij het weerbericht van morgen.

Wil je eindelijk wel eens weten waarom het steeds precies boven jouw hoofd regent? Of waarom de zon altijd lijkt te schijnen op het moment dat jij met een kater wakker wordt? Mail je vragen over het weer naar weer@fok.nl en de weercrew maakt je weer wijzer.

Winter in het bos Winter in bos bij Eemnes. Zomer of winter...KlapMongeaul wandelt het hele jaar door en maakt tijdens zijn wandelingen vaak fraaie plaatjes.