Paul Verhoeven heeft oren naar nieuwe Conan-film

Paul Verhoeven zou toehappen als hem zou worden gevraagd om The Legend of Conan te regisseren. "Als ze me zouden vragen, zou ik ja zeggen. Ik ben een grote fan van Conan", zegt de Nederlandse regisseur tegen de Amerikaanse filmsite TheArnoldFans.

"Ik heb echter het scenario nog niet gezien en ik weet niet wat Arnold wil", gaat hij verder. Arnold Schwarzenegger heeft toegezegd een van zijn bekendste filmrollen weer op zich te nemen, ditmaal als een oud geworden koning Conan.

"Die eerste Conan was geweldig en de componist van de filmmuziek, Basil Poledouris, heeft zowat al mijn filmmuziek geïnspireerd, zoals Flesh + Blood, Robocop, Starship Troopers en Total Recall", vertelt Verhoeven, die voor Total Recall al met Schwarzenegger werkte. "Het montagewerk van John Milius was prachtig en Arnold deed het geweldig. Hij was de perfecte acteur voor die rol."

Producent Frederik Malmberg zegt nog bezig te zijn met het scenario van The Legend of Conan en daarna op zoek te kunnen naar een regisseur. Naast Verhoeven is ook de naam Peter Jackson al gevallen, maar Malmberg heeft zo zijn twijfels bij de Nieuw-Zeelandse regisseur van The Hobbit en The Lord of the Rings.

"Ik ben een enorme fan van Peter Jackson, maar hij zit al jaren in zijn eigen fantasiewereld. Ik denk dat zijn stijl nogal anders is dan die van Conan en dat Peter wellicht niet zoveel ziet in Conan. The Lord of the Rings en The Hobbit zijn natuurlijk geweldige films, maar Conan is wellicht wat grauwer en smeriger."

Ieder die zich na de tegenvallende Amerikaanse opbrengsten van The Last Stand zorgen maakt over de terugkeer van Schwarzenegger in de bioscopen, kan volgens Malmberg opgelucht ademhalen. "Ik ken de copresident van Universal, Jeffrey Kirschenbaum, en hij is een enorme fan van Conan. Hij heeft al meermalen gezegd dat hij de nieuwe Conan-film hoe dan ook wil maken. Hij wil en Arnold wil. Als we het scenario rond hebben, kunnen we beginnen." The Legend of Conan moet volgend jaar in première gaan.