Fyra verdrong betrouwbaarste trein België

Met de invoering van de Fyra op 9 december 2012 ging de meest stipte treinverbinding van België verloren. Tot die dag was de Beneluxtrein die tussen Brussel en Amsterdam reed namelijk de betrouwbaarste trein van België. Dat meldt de NOS.

Maar liefst 91,2 procent van de Beneluxtreinen reed op tijd. Volgens woordvoerder Bart Crols van de NMBS, de Belgische spoorwegmaatschappij, tonen deze cijfers aan dat de NMBS 'tot op het einde haar best heeft gedaan de Beneluxtrein stipt te laten rijden'. Met de invoering van de Fyra viel echter het doek voor de intercitytreinen tussen Amsterdam en Brussel.

Nu de Italiaanse Fyratreinen falen, gaan er stemmen op om de spaghettiboemels weer te vervangen door de vertrouwde Beneluxtreinen. "Dit is de ideale gelegenheid om de Amsterdammer (de Belgische benaming voor de Beneluxtrein) opnieuw van stal te halen", vindt een woordvoerder van de Belgische reizigersvereniging TreinTramBus. Omdat de treinstellen die voor deze treindienst gebruikt werden momenteel op het rangeerterrein in Watergraafsmeer bij Amsterdam staan, zou dat niet al te moeilijk moeten zijn, aldus de woordvoerder.