Nederlandse wandelaars van berg gered in Oostenrijk

De Oostenrijkse politie heeft maandag vier Nederlandse wandelaars gered nadat ze vast waren komen te zitten in de sneeuw op een berg in de deelstaat Vorarlberg. Ze waren rond 11.00 uur vertrokken van Bürsenberg voor een wandeling van een uur, meldt de politie.

Al snel verlieten ze het voetpad en baanden zich een weg door de sneeuw richting Schwarzköpfle. Het terrein werd echter steeds steiler. Na een tijd konden de vier niet meer verder en was terugkeren ook geen optie. Ze waarschuwden daarom de hulpdiensten.

Door laaghangende mist was het voor een helikopter van de politie erg lastig de vier te vinden, maar uiteindelijk lukte dit toch. De Nederlanders bleken op een vijfhonderd meter hoge berg te zitten die was bezaaid met bomen en rotsen. Wat volgde was volgens de politie een uiterst moeilijke en kostbare reddingsoperatie. De hulpverleners hadden een zekeringskabel nodig om veilig bij de Nederlanders te komen. Het is niet bekend hoe de Nederlanders er aan toe zijn. Waarom ze het voetpad verlieten, is ook onduidelijk.