Treinverkeer rond Amsterdam plat

Door meerdere verstoringen ligt het treinverkeer rondom Amsterdam en Schiphol volledig plat. Van en naar de hoofdstad rijden geen treinen, zegt een woordvoerder van de NS. Het gaat om sein- en wisselstoringen, vermoedelijk veroorzaakt door het winterweer.

Het is nog niet duidelijk hoelang de storing gaat duren. Reizigers moeten in ieder geval rekening houden met een uur extra reistijd. Zij krijgen zolang gratis koffie en thee op de perrons.

Ook elders in het land ligt het treinverkeer plat. Tussen Gouda en Waddinxveen rijden geen treinen door een wisselstoring en tussen Utrecht Centraal en Woerden rijden minder treinen. Reizigers moeten rekening houden met een vertraging van een kwartier tot een uur.

Update 21.25 uur:
Het treinverkeer rond Amsterdam lijkt momenteel weer langaam op gang te komen. Er rijden echter nog geen treinen van en naar Schiphol. NS waarschuwt dat de informatie in de Reisplanner op dit moment niet 100% accuraat is. Het is dus verstandig om naar omroepberichten en personeel te luisteren.