Agent schiet op autodieven

Een agent heeft vrijdagnacht in Maastricht een schot gelost toen autodieven op hem inreden. Niemand is hierbij gewond geraakt. De inzittenden van de gestolen auto zijn aangehouden, meldt de politie zaterdag.

De politie werd rond 01.15 uur gewaarschuwd dat van een woning aan de Mechelerbank een deur openstond. In de woning zagen agenten sporen van een inbraak. Toen de agenten de woning weer afsloten, kregen de agenten de melding binnen dat dieven de auto van de bewoner van de woning aan het stelen waren.

De agenten liepen de straat verder in. De bestuurder van de gestolen auto reed vervolgens op een van hen in. De agent loste hierop een schot.

De dieven gingen er vandoor. Gewaarschuwde politiepatrouilles zagen de auto echter rijden op de Tongerseweg. Na een achtervolging kwam de gestolen wagen op de Weryweg mede door een glad wegdek tegen een geparkeerde auto tot stilstand. Ook de politie kon niet op tijd stoppen en raakte weer de gestolen auto.

De twee dieven renden weg, achtervolgd door een van de agenten. Op de Elisabeth Strouvenlaan hield de agent een van de verdachten aan, de tweede verdachte liep even later bij een controle op het Brandenburgerplein tegen de lamp. De verdachten zijn mannen van 20 en 24 jaar uit het Belgische Maasmechelen en Kerkrade.