Eerste The Hobbit-recensies zeer uiteenlopend

De eerste recensies voor de film The Hobbit: An Unexpected Journey lopen zeer uiteen. Hoe reageert de Amerikaanse pers op de nieuwe film van Peter Jackson?

Met het verlopen van de Amerikaanse embargo druppelen de eerste reviews binnen. Het hoogste cijfer wordt op dit moment gegeven door Rodrigo Perez van website The Playlist. Hij geeft de film een 8,3 en is van mening dat het niet helemaal is wat hij verwacht. 'Hoe episch, grandioos en emotioneel meeslepend de vorige films ook mogen zijn, is The Hobbit niet volledig met de voorgangers te vergelijken, maar het is een spannende rit dat zeker een van de meest vermakelijke en enerverende films van dit jaar'.

The Hollywood Reporter-recensent Todd McCarthy is met een matig zesje iets minder enthousiast. "Een waar genot, iets waar de miljoenen die-hard fans van zijn Lord of theRings-trilogie op wachten. Echter, in zuivere filmtermen, het is ook een beetje traag (...) en het gemis van sterke ontwikkelingen. (...) Er zijn elementen in deze nieuwe film die net zo spectaculair zijn als een groot deel van de Rings-trilogie, maar veel van dit is ongemakkelijk en saai, zeker in het begin."

De eerste onvoldoende voor de film komt van Boxoffice Magazine. Recensent James Rocchi geeft de nieuwe film een 4. "The Hobbit is goed genoeg geeft je een goed idee van hoe het veel, veel beter kon. Als je je kinderen meeneemt en ze niet de scènes laat zien waar vijanden bruut en vooral bloederig worden onthoofd, dan hebben ze een leuke tijd. Bilbo Baggins' missie voor avontuur en Warner Bros' missie voor makkelijk geld neemt hem mee door drie films. Maar jouw missie voor epische, werkelijk vermakelijke filmmakelarij is succesvoller als je thuis blijft."

De Nederlandse pers heeft de film nog niet kunnen bewonderen, dus hier zijn nog geen cijfers van. Onze review voor The Hobbit: An Unexpected Journey verschijnt op 11 december, een dag voor de relase, op deze website.