FOK! wat een weer...Later kans op sneeuw

Goedemorgen! Vandaag en morgen neemt in een groot deel van het land de kans op sneeuw toe, maar op dit moment lijkt het erop dat het in het noorden en noordoosten tot morgenmiddag wel mee gaat vallen. De meeste sneeuw is voor het zuidwesten van ons land bestemd.

Vanmiddag is het niet uitgesloten dat er een aantal sneeuwbuien de kustprovincies binnen gaan drijven en dit is even een aandachtspunt, want deze buien worden op dit moment alleen nog boven de Noordzee verwacht. Het hangt er even vanaf of de wind wel of niet naar het westen gaat draaien. De sneeuwzone waar ik wel zeker van ben bereikt tegen het einde van de middag het zuidwesten en trekt dan langzaam door naar het noordoosten. Voorlopig ga ik ervan uit dat de sneeuw zich wel in noordelijke en oostelijke richting zal gaan verplaatsen, maar geleidelijk aan tot stilstand komt. In Zeeland zou er tussen de 3 en 5 cm sneeuw kunnen vallen, terwijl er dieper landinwaarts 1 tot 3 cm wordt verwacht.

Bij dit alles liggen de temperaturen iets onder het vriespunt en de wind is zwak tot matig uit een zuidelijke richting. Later op de dag neemt de wind wat in kracht toe. Ook morgen is de kans op sneeuw nog aanwezig, maar op dit moment is het nog niet helemaal zeker of het hele land met de sneeuw te maken gaat krijgen. In het zuidwesten zou de neerslag morgen even in de vorm van regen kunnen vallen. Verder blijft het deze week koud winterweer met vorst in de nacht en temperaturen van iets boven nul overdag.

Wij zouden graag zien waar onze users vandaag uithangen en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's verschijnen bij het weerbericht van morgen.

Wil je eindelijk wel eens weten waarom het steeds precies boven jouw hoofd regent? Of waarom de zon altijd lijkt te schijnen op het moment dat jij met een kater wakker wordt? Mail je vragen over het weer naar weer@fok.nl en de weercrew maakt je weer wijzer.

Zon aan het meertjeKlapMongeaul was in zijn vakantie in Portugal veel buiten en maakte veel mooie foto´s.

.Buitje in Portugal
Toch trok er daar ook wel eens een buitje voorbij.