Rivalen Cardiff en Swansea willen Toornstra

Jens Toornstra geniet al langer belangstelling van Swansea City, maar nu heeft rivaal Cardiff City zich ook gemeld voor de middenvelder van ADO Den Haag. Toornstra heeft in Den Haag een contract tot de zomer van 2015, maar gaf eerder al aan dat hij bezig is aan zijn laatste seizoen bij de Hagenaars.

Zaakwaarnemer Duncan Smit is op de hoogte van de interesse van Cardiff. "Ze volgen Jens al een tijd, maar het heeft nog niet geleid tot een concreet bod", aldus Smit tegenover Voetbal International.

ADO Den Haag wil Toornstra verkopen om komend jaar weer zwarte cijfers te schrijven. "Die insteek is helder, alleen hoop ik dat Jens tot het einde van het seizoen bij ons speelt", aldus trainer Maurice Steijn.

Toornstra wil weg bij ADO, maar richt zich zo veel mogelijk op de competitie. "Ik richt me op het voetbal en hoor wel als er wat concreet wordt. Mijn mening is helder en de club is bereid mee te werken. Alleen moet het wel een club worden die bij mij past en waar ik een mooie volgende stap kan maken."