ME ingezet bij kerstbomenbrand Rotterdam

De politie in Rotterdam heeft in de nieuwjaarsnacht de mobiele eenheid moeten inzetten. Daartoe werd overgegaan omdat de brandweer gehinderd werd bij het blussen van een kerstbomenbrand. Een ME'er raakte gewond aan zijn neus. Elders werd een agent gebeten. In totaal raakten in de nieuwe politieregio Rotterdam elf agenten gewond.

Ook in Dordrecht werd de brandweer gehinderd door omstanders. Agenten werden daarbij ook bekogeld met flessen. In totaal werden in de politieregio 116 personen aangehouden, onder meer voor vernieling, openlijke geweldpleging, brandstichting en wapenbezit. De politie zelf spreekt van een jaarwisseling 'zonder grote incidenten'.

Het was volgens de politie zichtbaar minder druk in de regio dan andere jaren. De vuurwerkshow op de Erasmusbrug in Rotterdam trok wel veel bezoekers. Vuurwerk maakte in de regio wel slachtoffers. Een jongetje liep in Hoek van Holland brandwonden op aan zijn rug. In Arkel kreeg iemand een vuurpijl in zijn oog. Diverse mensen liepen oogletsel en andere verwondingen op.

In een Rotterdamse disco werd een man met een mes in zijn rug gestoken. Een portier van een horecagelegenheid aan de Kruiskade werd opgepakt omdat hij bij een vechtpartij op de hoek met de Lijnbaan een bezoeker had mishandeld. Op de Coolsingel werden rond 23.00 uur twee mannen aangehouden met een doorgeladen vuurwapen.

De eerste boetes zijn overigens al uitgedeeld. Een 19-jarige man die twee middelvingers opstak naar de mobiele eenheid moet daarvoor vijfhonderd euro boete betalen, zo laat het Openbaar Ministerie weten.