Meer details Dark Souls II bekendgemaakt

In de nieuwe Edge is een groot artikel verschenen met nieuwe details rondom de verrassing van de VGA 2012, Dark Souls 2. De titel wordt een direct vervolg op het eerste deel.

Ze hebben tien minuten van de game mogen zien en de schrijver geeft aan dat het grafisch een grote stap voorwaarts is. De kwaliteit van de beelden zijn op het niveau van Star Wars 1313 en Watch Dogs. Het verhaal speelt zich niet af in Lordran. Waar dan wel wordt later bekendgemaakt, omdat het een belangrijk gegeven is in het verhaal. De grootte van de wereld zal ongeveer hetzelfde zijn als het eerste deel, maar er is meer content in elk gebied.

From Software, de ontwikkelstudio, wilde een frisse kijk op het tweede deel en daarom werkt Miyazaki niet aan de ontwikkeling van Dark Souls 2. Hij wordt wel op de hoogte gehouden, maar zit aan een ander project. Tomohiro Shibuya en Yui Tanimura staan nu aan het roer van de game.

Shibuya wil het Covenant-systeem duidelijker en toegankelijker maken, en een moraalsysteem toevoegen. Het verhaal gaat minder subtiel worden, met verborgen elementen over de gehele wereld waarin het zich afspeelt. Ook de actie in de game wil hij verbeteren.

Dark Souls 2 is pas 25% af, sinds de ontwikkeling ervan startte in september vorig jaar. Omdat de content in de wereld veel groter is, is het team wel verdubbeld. Desondanks komt Dark Souls 2 misschien pas na 2013 uit. Het is bevestigd dat deze voor Xbox 360, PlayStation 3 en pc verschijnt.