Opnieuw 15 jaar geëist tegen ex-directeur Gelredome

De 48-jarige ex-directeur van het Gelredome gaat als het aan justitie ligt alsnog vijftien jaar de cel in voor de moord op zijn vrouw. Die eis maakte het OM in Arnhem dinsdag bekend tijdens de behandeling van het hoger beroep. In juli eiste justitie diezelfde straf, maar besloot de rechtbank in Arnhem tot een gevangenisstraf van twaalf jaar.

De Arnhemmer Jasper van A. bracht vorig jaar in november zijn echtgenote om het leven door haar tien keer met een honkbalknuppel op haar hoofd en lichaam te slaan. Hij stopte met slaan toen zijn dochter binnenkwam, die wakker was geworden van het lawaai. Daarop bracht hij zijn kinderen naar de buren om terug te keren naar zijn woning en zijn vrouw te verstikken met een kussen. Toen hij dacht dat ze dood was belde hij 112. De vrouw overleed dezelfde nacht in het ziekenhuis.

Tijdens het hoger beroep speelt de vraag of sprake is van doodslag of moord. De rechtbank legde twaalf jaar cel op, omdat de moord 'aan doodslag zou hebben gegrensd'. Volgens het OM heeft de oud-directeur tussen het slaan met de honkbalknuppel en de verstikking door de tijd gehad over zijn daad na te denken. Daarom zou hij voor moord moeten worden veroordeeld.

Zowel justitie als Jasper van A. ging in beroep tegen de straf. De rechter doet naar verwachting op 18 december uitspraak.