Arsenaal wapens ontdekt na arrestatie Gwenette M.

De politie heeft bij de arrestatie van Gwenette M. in oktober een groot aantal vuurwapens gevonden. De beroepscrimineel werd in Amsterdam gepakt in het bijzijn van drie mannen. Twee van hen droegen doorgeladen vuurwapens. Bij huiszoekingen werden meer wapens gevonden. Dat heeft de politie vrijdag bekendgemaakt.

Dat M. opnieuw was opgepakt, werd eerder deze maand al bekend. De politie wilde toen echter niets zeggen over de omstandigheden waarin dat gebeurde.

Een van de mannen, vermoedelijk M., werd bij toeval herkend op beveiligingscamera's toen de groep door de Damstraat in Amsterdam liep. Een vierde man voegde zich op de Dam bij de anderen. De politie greep daarna in en controleerde de mannen waarna de doorgeladen wapens boven tafel kwamen. Ook had een van de vier een pruik, zonnebril en handschoenen bij zich.

Het Parool meldt vrijdag dat een van de vier verdachten een tatoeage op zijn rug zou hebben die gelijk is aan de tekening die de zogenaamde 'tattookillers' ook op hun rug dragen. Een politiewoordvoerder wilde daar geen mededelingen over doen.

Bij de huiszoekingen werden behalve de wapens ook kogelvrije vesten, dure horloges en een grote hoeveelheid geld gevonden. Ook trof de politie afluisterapparatuur en gps-apparatuur aan. In de panden werden nog eens drie vrouwen en een man opgepakt.

De vier hoofdverdachten zitten nog vast. Hun voorarrest is half november met negentig dagen verlengd.