Activisten eisen actie Diddy na ramp kledingfabriek

Diddy moet zijn invloed gebruiken om de barre omstandigheden in kledingfabrieken te verbeteren. Dat is wat activisten de rapper, die eigenlijk Sean Combs heet, op het hart drukken nadat dit weekeinde een fabriek in Bangladesh in vlammen opging. Tussen het puin werden labels van zijn Enyce kledingmerk gevonden.

"We weten zeker dat meneer Combs net zo geschokt als wij zal zijn als hij ontdekt dat zijn bedrijf betrokken is bij zo'n verschrikkelijk incident", stelt de organisatie Clean Clothes Campaign, die zich inzet voor betere arbeidsomstandigheden in de kledingindustrie. "We dringen erop aan dat hij zijn invloed gebruikt om er voor te zorgen dat kledingfabrieken veilige plaatsen zijn voor mensen om te werken."

Honderdtwintig mensen kwamen zaterdag om in de vlammenzee die de textielfabriek in Bangladesh in de as legde. Het acht verdiepingen tellende gebouw beschikte niet over nooduitgangen. Vakbonden klagen al lange tijd over de onveilige omstandigheden in de fabrieken. Er vallen vaker doden bij fabrieksbranden.


Activisten eisen actie Diddy na ramp kledingfabriek