Ruim 100 doden bij brand kledingfabriek Bangladesh

Zeker 112 mensen zijn omgekomen bij een grote brand in een kledingfabriek in Bangladesh. Het vuur verspreidde zich razendsnel door de fabriek met zes verdiepingen aan de rand van de hoofdstad Dhaka, melden de autoriteiten zondag.

De brand brak zaterdag laat in de avond uit. Zondagochtend had de brandweer honderd lichamen geborgen. Nog eens twaalf mensen raakten zwaargewond toen ze uit het gebouw sprongen om aan de vlammen te ontkomen. Zij overleden later in het ziekenhuis.

Het dodental kan nog verder oplopen omdat nog naar slachtoffers wordt gezocht. De brandweer wilde niet zeggen hoeveel mensen nog worden vermist.

Militairen en grenswachten zijn ingezet om de politie te helpen de situatie onder controle te houden. Duizenden bezorgde familieleden van de fabrieksmedewerkers hebben zich bij de fabriek verzameld.

In Bangladesh staan ongeveer vierduizend kledingfabrieken. In veel fabrieken zijn niet genoeg veiligheidsmaatregelen genomen. Het land verdient jaarlijks ongeveer twintig miljard euro aan de kledingexport. De kleren gaan voornamelijk naar de Verenigde Staten en Europa.


Ruim 100 doden bij brand kledingfabriek Bangladesh (Foto: Novum)