Chinees klaagt vrouw aan om lelijk dochtertje

Het is altijd een pijnlijk moment bij het kraambezoek van een lelijk kind. 'Is het geen plaatje?' Vaak zien ouders zelf namelijk niet dat hun kind niet echt moeders mooiste is. Hier had Jian Feng echter geen last van. De Chinees sleepte zijn vrouw voor de rechter omdat hun dochtertje 'te lelijk' zou zijn. Dit is echter nog niet eens het opvallendste: hij won namelijk de rechtszaak.

De Chinese man achtte het onmogelijk dat hij en zijn knappe vrouw een lelijk kindje op de wereld konden zetten. Hij trok zijn conclusies en verdacht haar er van te zijn vreemdgegaan. Dit was echter voordat hij ontrafelde dat niet Moeder Natuur, maar 70.000 euro aan plastische chirurgie verantwoordelijk was voor de schoonheid van zijn vrouw. Hierop besloot de man zijn eega aan te klagen.

Het Engelse Mirror meldt dat de rechter Feng in het gelijk heeft gesteld. De vrouw is veroordeeld tot een schadevergoeding van 80.000 euro aan haar man. Daarnaast is ze verplicht om van hem te scheiden. De rechter vindt het abject en infaam dat ze Feng onder valse voorwendselen heeft verleid tot een huwelijk en hem vader heeft gemaakt. Het is nog onduidelijk wat er met de voogdij van het meisje gebeurt.