FNV: ww-maatregelen zijn PvdA onwaardig

De maatregelen in het regeerakkoord met betrekking tot de ww-uitkering zijn de PvdA onwaardig. Dat zei FNV-voorzitter Ton Heerts zaterdag in het radioprogramma Tros Kamerbreed.

In het regeerakkoord staan plannen om de duur van de ww-uitkering te verkorten tot 24 maanden. Daarnaast wordt de uitkering in de laatste twaalf maanden gebaseerd op het minimumloon.

Deze plannen betitelde Heerts, die van 2006 tot 2010 namens de PvdA Kamerlid was, als 'desastreus' en 'de PvdA onwaardig'. "Dit is het verkeerde plan op het verkeerde moment. Werk, werkgelegenheid en een goed vangnet voor als je even zonder werk zit, dat is waar het om draait in een sociale samenleving. Wij wijzen deze voorstellen dan ook ronduit af."

De FNV roept de PvdA op het partijcongres zaterdagmiddag in een motie op niet in de ww te snijden. "In het verkiezingsprogramma van de PvdA staat toch heel duidelijk dat de ww in hoogte en duur gelijk blijft. Dat staat nogal haaks op deze uitgeklede plannen", zei vicevoorzitter Leo Hartveld op het congres.