Opnieuw verdachte opgepakt in moordzaak uit 1997

Een 34-jarige Amsterdamse man is donderdagavond opgepakt in verband met de dubbele moord op Henk Opentij en Mary Run in 1997. Dat meldt de politie vrijdag. Maandagavond hield de politie ook al een verdachte uit Amsterdam aan, zo werd donderdag bekend.

Beide verdachten zitten in beperkingen, waardoor ze alleen contact mogen hebben met hun advocaat en geen details over de zaak bekend worden gemaakt. De tweede verdachte wordt maandag voorgeleid.

De verdachte die maandag werd aangehouden is volgens misdaadverslaggever Peter R. de Vries de 35-jarige kickbokser Melvin R. Die woonde vlakbij de plaats delict toen Opentij en Run werden vermoord.

De zwaar verminkte lichamen van Opentij en Run werden op 24 november 1997 gevonden in de woning van Opentij in Amsterdam-Noord. De politie meldde vorige week al dat dna-onderzoek tot een 'belangrijke doorbraak' in de zaak had geleid. Het dna-materiaal dat op het plaats delict werd gevonden blijkt van een zwarte man te zijn. Eerder werd uitgegaan van blanke daders.