Grote brand op industrieterrein Oirschot

Op industrieterrein De Scheper in het Brabantse Oirschot heeft vrijdagmiddag een grote brand gewoed. Dat meldt de brandweer. De brand ontstond in een loods van een bouwbedrijf. Hoewel aanvankelijk voor slachtoffers werd gevreesd, zijn bij de brand geen gewonden gevallen.

De rookwolken die vrijkwamen waren zichtbaar tot in Eindhoven. In de omgeving zijn metingen verricht om te kijken of er giftige stoffen in de rook zaten, maar deze werden niet aangetroffen. De brand was volgens een woordvoerder rond 15.30 uur onder controle was. Een deel van de loods is ingestort.

Een dieseltank op het terrein werd koel gehouden door de brandweer. Ook wist de brandweer te voorkomen dat de brand oversloeg naar een naastgelegen bedrijf waar onder meer autobanden lagen opgeslagen. Enkele Porsches die daar ook in opslag stonden, zijn door het personeel in veiligheid gebracht.

Op de nabijgelegen A58 werd de maximumsnelheid vanwege de rook korte tijd verlaagd naar negentig kilometer per uur, liet een woordvoerder van Rijkswaterstaat weten. Inmiddels is deze beperking weer opgeheven.

De brandweer verwacht nog enkele uren bezig te zijn met nablussen. Het is nog niet bekend hoe de brand, die veel omstanders trok, is ontstaan.