Speelfilm Jackie ook naar buitenland

De Nederlandse speelfilm Jackie van Antoinette Beumer is tijdens het Toronto International Film Festival (TIFF) verkocht aan diverse landen. Het drama met Carice en Jelka van Houten en Holly Hunter in de hoofdrollen is binnenkort ook in Australië, Nieuw-Zeeland, Groot-Brittannië en Israël te zien. Dat laat producent Eyeworks maandag weten.

De producent is nog in onderhandeling met een distributeur voor de Verenigde Staten. Plannen voor een remake zijn niet aan de orde, het betreft de oorspronkelijke versie met de originele cast. De film leent zich prima voor het buitenland omdat veel scènes zich in de Verenigde Staten afspelen, waar de cast dus Engels spreekt.

Jackie was ook in de race voor de People's Choice Award op het TIFF. Die prijs ging echter naar het komische drama Silver Linings Paybook, met Bradley Cooper, Robert de Niro en Jennifer Lawrence in de hoofdrollen, dat vanaf januari in Nederland te zien is. Jackie draait momenteel nog in een aantal Nederlandse bioscopen.

Jackie gaat over twee tweelingzussen die op zoek gaan naar hun biologische moeder. Zij blijkt een onaangepaste vrouw met een vreemd verleden die ergens in de Verenigde Staten woont. Nadat de twee vrouwen hun moeder hebben opgespoord, trekken ze met haar in een aftandse camper door de VS. Tijdens deze hectische en emotionele roadtrip komen de vrouwen meer over elkaar te weten dan ze ooit voor mogelijk hielden.


Speelfilm Jackie ook naar buitenland (Foto: Novum)