Geen bewijs tegen gehandicapt meisje Pakistan

De Pakistaanse politie heeft geen belastend bewijs gevonden tegen het verstandelijk beperkte christelijke meisje dat was aangeklaagd voor godslastering. Wel zijn er aanwijzingen dat de aangever, een imam van een naburige moskee, een valstrik voor het meisje heeft opgezet.

Politieman Munir Jaffery bracht de rechtbank in Islamabad zaterdag eindverslag uit van het onderzoek. Jaffery zei reden te hebben voor de verdenking dat imam Khalid Chishti zelf bladzijden uit de koran in de boodschappentas van het meisje heeft gedaan.

De rechtszaak tegen het 11-jarige meisje trok wereldwijd de aandacht. Ze is niet alleen minderjarig, maar heeft mogelijk het syndroom van Down en vermoedelijk geen idee wat godslastering betekent.

De zaak kreeg een onverwachte wending toen de politie de imam oppakte die de zaak had aangegeven. Het meisje kwam op borgtocht vrij. Nu het eindrapport van de politie haar onschuld lijkt te staven zal haar advocaat de rechtbank vermoedelijk vragen het proces helemaal te schrappen.


Geen bewijs tegen gehandicapt meisje Pakistan (Foto: Novum)