Onderhandelingen Griekenland weer muurvast

De Griekse coalitiepartijen zijn er donderdag weer niet in geslaagd overeenstemming te bereiken over een nieuw pakket bezuinigingsmaatregelen. De regering heeft eerder beloofd deze week met een voorstel te komen, dat van cruciaal belang is om de financiële crisis in het land te bezweren.

Premier Antonis Samaras hervatte donderdag het overleg met de leiders van de coalitiepartijen om de bezuinigingsmaatregelen, die 11,5 miljard moeten opleveren, te bespreken. De Griekse politici zijn het niet eens over bepaalde details van het bezuinigingsvoorstel, onder andere bezuinigingen op de pensioenen en salarissen in 2013 en 2014. Volgens critici maakt dit de recessie alleen maar erger en zullen meer Grieken moeite hebben hun schulden af te lossen.

"Er is nog niets definitief. Iedereen die zich haastte om te verklaren dat er een besluit is genomen over de maatregelen heeft het mis", zei coalitiepoliticus Fotis Kouvelis. Ook de Griekse minister van financiën Yannis Storunaras zei dat de gesprekken opnieuw zijn vastgelopen. Hij noemde de onderhandelingen 'erg lastig'. Gevraagd wanneer er eindelijk overeenstemming kan worden verwacht, zei hij dat dat nog enkele dagen kan duren.