Japanse kok van eigen geslachtsdeel vervolgd

De Japanse kok Mao Sugiyama, die zijn eigen geslachtsdeel kookte en serveerde tijdens een diner, wordt waarschijnlijk aangeklaagd voor openbare schennis van eerbaarheid. Dit heeft de politie van Tokio dinsdag bekendgemaakt.

Afgezien van de 23-jarige creatieve kok heeft justitie nog drie mensen op het oog die meehielpen het bijzondere etentje te organiseren. Een woordvoerder van de politie geeft aan dat de vier hebben samengespannen om “openlijk het afgehakte mannelijke geslachtsdeel te tonen aan de 71 verzamelde gasten”.

Opvallend is dat de Japanse justitie niet strafrechtelijk kan optreden tegen het opdienen van de gekookte fallus op zich. Kannibalisme is namelijk niet verboden in Japan.  

Sugiyama geeft toe dat het excentrieke diner heeft plaatsgevonden. Naar eigen zeggen is het etentje georganiseerd om “bewustwording te creëren over seksuele minderheden”.

Mao ziet zichzelf als aseksueel en liet zijn genitaliën afgelopen maart chirurgisch verwijderen en vervolgens invriezen. Het zaakje werd nog wel even onderzocht op ziektes, voordat het in mei in een muziekclub in Tokio geserveerd werd. Voor een stukje fallus moest men 20.000 yen (194 euro) neertellen.