Agenten gewond bij arrestatie drankrijder

Drie agenten zijn donderdagavond in Schiedam gewond geraakt bij de arrestatie van een 23-jarige automobilist. Twee agenten werden meegesleurd met een openstaand portier van de auto van de verdachte, die ervandoor probeerde te gaan. De derde agent raakte gewond bij het in de boeien slaan van de man, meldt de politie vrijdag.

Agenten zagen rond 22.30 uur een automobilist roekeloos door Schiedam rijden. De man negeerde onder meer verschillende keren een rood verkeerslicht. Toen agenten hem aan wilden houden, ging de automobilist er met hoge snelheid vandoor.

Uiteindelijk werd de man op de Burgmeester Knappertlaan tot stilstand gedwongen, onder meer doordat een politieauto voor die van hem werd gezet. De Schiedammer moest een blaastest doen, waarna hij nog agressiever werd dan hij al was. Daarop werd de automobilist verteld dat hij was aangehouden.

De man gaf echter gas en sleurde daarbij twee agenten mee. Met behulp van een derde toegesnelde agent kon de Schiedammer worden overmeesterd. Tijdens de worsteling om de man in de boeien te slaan, raakte ook de derde agent gewond.

De agenten zijn in een ziekenhuis behandeld, waarna ze naar huis mochten. De dienders konden door hun verwondingen hun dienst niet vervolgen.

De man is naar een politiebureau gebracht. Hij wordt verdacht van poging tot doodslag en zit nog vast. De Schiedammer was al eerder zijn rijbewijs kwijtgeraakt. Hij bleek bovendien te diep in het glaasje te hebben gekeken om nog te mogen rijden. In zijn auto zijn daarnaast verdovende middelen gevonden.