Woody Allen: je kunt maar beter beroemd zijn

Het is beter om beroemd te zijn dan om anoniem door het leven te gaan. Dat vindt filmmaker Woody Allen (76). "Het leven is hoe dan ook moeilijk, maar voor een beroemd iemand is het absoluut makkelijker", zegt hij tegen Novum Nieuws.

"Je hebt als beroemdheid veel voordelen en privileges", legt de 76-jarige Allen uit. Zo krijgt hij naar eigen zeggen betere plekken bij de opera en wordt hij dikwijls voorgesteld aan meer en interessantere vrouwen. Ook hoeft hij niet in de rij te staan bij de bioscoop en kan hij zijn huisarts bellen als die geen dienst heeft, vertelt Allen met een glimlach.

Beroemd zijn is een centraal thema van Allens nieuwste film To Rome with Love, die donderdag in de bioscoop verschijnt. Zo wordt Roberto Benigni's personage, een simpele huisvader, ineens en zonder duidelijke reden beroemd, waarna de mooie vrouwen voor hem in de rij staan en geen deur voor hem gesloten blijft.

"Als beroemdheid word je al snel in de watten gelegd", weet Allen. "Dat is niet eerlijk en ik voel me er vaak zeer ongemakkelijk bij, maar het gebeurt. En ik maak er zeker ook gebruik van", geeft hij toe.

De geboren New Yorker is juist erg gesteld op zijn anonimiteit en heeft een hekel aan in de schijnwerpers staan. Zo laat hij steevast verstek gaan bij de Oscaruitreikingen, zelfs als hij de gedoodverfde winnaar is.

"Ik probeer absoluut niet met mijn bekendheid te koop te lopen", vertelt Allen. "Ik kijk omlaag en draag een hoed als ik over straat moet. Maar mijn leven is een stuk beter omdat ik beroemd ben."


Woody Allen: je kunt maar beter beroemd zijn (Foto: Novum)