Jennifer Lawrence in Ends of the Earth

The Hunger Games-ster Jennifer Lawrence heeft zich verbonden aan het romantische drama Ends of the Earth, een project van Escape Artists waarvoor The Weinstein Company de rechten heeft gekocht.

Geschreven door Chris Terrio, bekend van Argo, is het gebaseerd op de levens van Ernest en Lydie Marland. Die een controversiële affaire begonnen terwijl ze vader en geadopteerde dochter waren. Hierdoor kan de oliebaron zijn imperium vaarwel zeggen op den duur.

Lawrence zal Lydie spelen, een slimme en eigenwijze vrouw die geadopteerd is als kind door haar tante Virginia en oom Ernest. Langzamerhand evolueert die relatie in een huwelijk. Lydie ziet erop toe dat het loon van de arbeiders wordt verhoogd en dat ze zonder problemen toegang krijgen tot medische zorg. Iets wat haar de bijnaam 'Prinses van de Prairies' brengt.

Todd Black, Jason Blumenthal en Steve Tisch zullen produceren voor Escape Artists, die graag volgende zomer willen starten met filmen.

Lawrence is te zien in House at the End of the Street, die vanaf 27 september in de Nederlandse bioscopen draait. Begin 2013 zal ze twee keer het witte doek delen met Bradley Cooper in Silver Linings Playbook en het filmdrama Serena.

Jennifer Lawrence getipt als liefje Mark Wahlberg (Novum)