'Warner Bros. bezig met The Shining-prequel'

Warner Bros. bekijkt de mogelijkheden om een prequel van de Stanley Kubrick-film The Shining te maken. De eerste producentnamen zijn mogelijk al bekend voor de prequelfilm op het bekende Stephen King-boek, zo schrijft de LA Times.

Volgens de krant heeft een persoon die bekend is met het project, maar er officieel niets over mag zeggen, gelekt dat Warner Bros. de producenten Laeta Kalogridis (Shutter Island) en haar werkpartners Bradley Fischer en James Vanderbilt heeft benaderd. De film zou gaan over wat er gebeurde voordat Jack Torrance, zijn vrouw en zoon Danny in het Overlook Hotel kwamen voordat Jack begon door te draaien. Een woordvoerder van Warner Bros. heeft benadrukt dat 'een The Shining-prequel in een zeer vroeg stadium is en nog niet formeel in pre-productie is'.

Mocht je nog twijfelen, Stephen King werkt vanaf 2009 zelf aan een The Shining-vervolg genaamd Doctor Sleep. Het boek verschijnt volgens Nederlandse uitgever Luitingh op 17 april 2013 en gaat om de zoon van Jack. De synopsis van het boek is als volgt:

Stephen King wilde wel eens zien wat er van Danny Torrance uit De Shining terecht was gekomen en schreef daarom Dr. Sleep. Danny is een van die mensen die zeggen dat ze nooit als hun vader zullen worden. Maar natuurlijk is de inmiddels veertigjarige Danny net zo verslaafd aan drank als zijn vader Jack ooit was. En wat voor werk zou Danny doen, vroeg King zich af. Hij besluit hem te laten weren in een hospice omdat Danny met zijn gave - de shining- stervenden kan bijstaan als ze de grens van leven naar dood over gaan. Ze noemen hem Dr. Sleep... Voor een diepere blik op het verhaal is er meer informatie te vinden op de fansite van Stephen King.

De artwork van het boek is ook vrijgegeven. We houden je op de hoogte.

Dr Sleep