Opnieuw trein gestrand bij tunnel Rotterdam

Voor de tweede keer deze week is een hogesnelheidstrein gestrand bij een tunnel in Rotterdam. De Fyra met vijftig passagiers kwam zondag rond 10.15 uur bij de rand van de tunnel in de buurt van Rotterdam Centraal vast te zitten, laat een woordvoerder van de NS weten.

De passagiers zaten ruim een uur vast. Uiteindelijk zijn ze overgestapt op een andere trein. Rond 11.30 uur konden ze hun weg richting Schiphol vervolgen. Het is nog niet duidelijk waardoor de trein vast kwam te staan. "Maar het lijkt erop dat het probleem elders ligt dan bij de trein die woensdag in de tunnel strandde."

Woensdag strandde een hogesnelheidstrein in de tunnel vanwege een storing in het gsm-communicatiesysteem van de trein. Vanwege de hitte werden de passagiers toen geëvacueerd. Ook toen was de trein rond 10.15 uur gestrand. De reizigers werden binnen een uur bevrijd en met bussen naar hun bestemming gebracht. Door de stremming bij de tunnel onder de Overschiese Kleiweg liep het overige treinverkeer tussen Rotterdam Centraal en Schiphol zondag ongeveer een halfuur vertraging op. De NS verwacht dat de dienstregeling rond 13.00 uur weer normaal verloopt.