Bannister favoriet voor aansteken olympische vlam

Roger Bannister wordt gezien als de favoriet om vanavond tijdens de openingsceremonie van de Olympische Spelen in het stadion de olympische vlam aan te mogen steken. Volgens wedkantoor William Hill zette de afgelopen dagen een grote meerderheid van de gokkers hun geld op de 83-jarige Brit die in 1954 als eerste atleet de mijl onder de vier minuten liep.

Bij wedkantoor William Hill mag zelfs al niet meer op Bannister worden ingezet. Andere gegadigden voor het aansteken van het olympisch vuur zijn Steve Redgrave, Daley Thompson, Kelly Holmes en David Beckham. Ook op koningin Elizabeth is veel geld ingezet.

Bannister is bezig aan een flinke inhaalslag. Enkele weken geleden werd voormalig roeier Redgrave, vijfvoudig olympisch kampioen, nog gezien als de grote favoriet. "Het ziet ernaar uit dat de mensen een vermoeden hebben", zegt een woordvoerder van William Hill. "Aan de andere kant heeft bij het IOC niemand zijn mond voorbij gepraat."

De openingsceremonie in Londen begint om 22.00 uur Nederlandse tijd. In het verleden kregen onder anderen Muhammad Ali en Cathy Freeman de eer om het olympisch vuur te laten ontbranden.


Bannister favoriet voor aansteken olympische vlam (Foto: Novum)