Kitesurfer crasht op strandpaviljoen

Een kitesurfer is woensdag tegen de trap van een strandpaviljoen in Castricum aangevlogen. De Amsterdammer raakte daarbij zwaargewond, meldt de reddingsbrigade van Castricum.

De man werd door de wind meegenomen toen hij zijn vlieger in de lucht probeerde te krijgen. In plaats van richting zee, werd hij tegen de trap van het strandpaviljoen gesleurd. "Aan de schade aan de trap zie je dat hij met hoge snelheid een flinke klap heeft gemaakt", laat een woordvoerder van de reddingsbrigade weten.

De man uit Amsterdam is na het ongeluk naar de intensive care van het ziekenhuis in Alkmaar gebracht. Zijn ouders hebben de reddingsbrigade woensdagavond laten weten dat hij weer bij kennis is gekomen, maar wel botbreuken en hoofdletsel heeft opgelopen. Ook zou hij nog af en toe het bewustzijn verliezen.

Volgens de politie was de Amsterdammer na het ongeluk meteen aanspreekbaar. De reddingsbrigade bevestigt dat dit korte tijd het geval was, maar stelt dat het niet klopt dat de man alleen lichte verwondingen heeft opgelopen, zoals de politie beweert.

Na het ongeluk vloog ook een traumahelikopter uit, die werd uiteindelijk niet ingezet. De surfer ligt momenteel nog in het ziekenhuis.