Tilburger steekt bal spelende kinderen lek

Een 45-jarige Tilburger is zondagavond opgepakt, nadat hij met een mes een bal van spelende kinderen lek had gestoken. De man zou ook een 22-jarige Tilburger die hem op zijn daad had aangesproken met een mes hebben bedreigd, meldt de politie maandag.

De 22-jarige Tilburger heeft tegenover de politie verklaard dat hij naar buiten was gelopen toen hij hoorde over de bal, waarop hij zijn plaatsgenoot aansprak over de kwestie. De 45-jarige Tilburger zou vervolgens een mes dreigend omhoog hebben gehouden en de 22-jarige hebben geroepen te komen. De 22-jarige man ging daarop snel naar binnen.

De 45-jarige man heeft aan agenten verteld dat naast zijn hoekhuis vrijwel elke dag al zes jaar lang wordt gevoetbald. De bal zou daarbij tegen de muur van zijn woning worden geschopt, wat zou leiden tot een voortdurend gebonk. Zondagavond zou hij dit zo zat zijn geweest, dat hij een van de voetballertjes opdroeg hem de bal te brengen, waarna hij de bal lek stak. Vervolgens zou een groep buurtbewoners op hem af zijn gekomen. Uit zelfverdediging zou hij een mes hebben gepakt om die mensen op een afstand te houden. De man ontkent echter iemand te hebben bedreigd.