Man vindt auto na 42 jaar op eBay terug

Een Texaan heeft na 42 jaar zijn gestolen auto teruggevonden op veilingsite eBay. De man, de 66-jarige Robert Russell, verklaarde de zoektocht naar zijn Austin-Healey uit 1967 nooit te hebben opgegeven, nadat de sportwagen in 1970 werd gestolen voor zijn huis in Philadelphia.

Russell zei dat hij de auto ooit voor drieduizend dollar van een vriend had gekocht. De Austin-Healey had veel sentimentele waarde voor Russell, omdat de auto werd gestolen op de ochtend na het tweede afspraakje met zijn toekomstige vrouw.

Jarenlang zocht Russell eens in de zoveel tijd op internet naar zijn auto. Veel hoop dat hij hem terug zou vinden had hij niet. "Het feit dat de auto nog steeds bestaat is zo onwaarschijnlijk. Hij had op de schroothoop beland kunnen zijn of in de prak gereden." Uiteindelijk vond hij de auto een paar weken geleden op veilingsite eBay en hij nam direct contact op met de autodealer in Beverly Hills die de auto verkocht.

Na wat administratieve rompslomp kon Russell met zijn vrouw Cynthia de auto in Los Angeles ophalen. De waarde van de auto is inmiddels zo'n 23.000 euro. "Hij loopt nog steeds, maar de remmen zijn niet meer zo best", aldus Russell die de auto in zijn oude glorie wil herstellen.