Eindexamens voorlopig weer op papier

De eindexamens worden volgend jaar allemaal op papier ingevuld. Het College voor Examens laat maandag weten dat de digitale centrale examens voorlopig zijn opgeschort.

Het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS) kreeg tijdens de afgelopen examenperiode veel klachten over problemen met digitale examens. Het verkeer liep vast op de servers, waardoor de examens op tientallen scholen niet te maken waren. Omdat de examens alleen via de servers konden worden afgenomen, konden de scholen ook niet uitwijken naar een alternatief.

Daarom wordt voorlopig geen gebruik meer gemaakt van de software waarmee de examens werden afgenomen. Bij de examens kunst algemeen, muziek, dans en drama wordt volgend jaar nog wel gebruik gemaakt van digitale hulpmiddelen. De scholen krijgen een cd-rom opgestuurd met bijvoorbeeld een filmpje dat bij het examen hoort. De vragen over dat filmpje staan op papier. Er wordt dus geen gebruik gemaakt van internet, zodat er geen problemen kunnen ontstaan door vastlopend digitaal verkeer.


Eindexamens voorlopig weer op papier (Foto: Novum)