A16 tijdens spits dicht door ongeluk met truck

De A16 van Breda naar Rotterdam is afgesloten doordat een vrachtwagen met strobalen op een staander van een matrixbord boven de weg is gebotst. De snelweg blijft tijdens de spits afgesloten omdat Rijkswaterstaat de vrachtwagen pas vanaf 08.00 uur kan bergen, meldt de ANWB. De chauffeur zat bekneld, maar was nog aanspreekbaar.

De weg is bezaaid met strobalen. Een geluk bij een ongeluk is volgens een woordvoerder dat het grootste deel van Nederland al enige tijd vakantie heeft, waardoor het minder druk is op de weg. Alleen de regio noord is nog niet vrij.

Mogelijk blijft de snelweg ook afgesloten als de vrachtwagen is weggesleept. Na de berging kijkt Rijkswaterstaat of de matrixborden, die de maximumsnelheid aangeven en waarschuwen voor files, nog werken. Als dat niet het geval is, kan het te gevaarlijk zijn verkeer op de weg te laten.

Verkeer op de A16 kan vanaf knooppunt Galder, onder Breda, het beste omrijden via de A58, de A27 en de A59. Verkeer vanuit Antwerpen kan het beste omrijden via Bergen op Zoom en Roosendaal.