Politie rolt vuurwerkbende op

De Rotterdamse politie heeft dinsdag ongeveer tweehonderd kilo illegaal vuurwerk in beslag genomen. Bij invallen verspreid over het land zijn vijf verdachten aangehouden, meldt de politie.

Het onderzoek werd ingesteld nadat op internet vermoedelijke handel in zwaar vuurwerk werd geconstateerd. Het gaat om onder meer mortieren, nitraatbommen en vuurpijlen. Een deel van het in beslag genomen vuurwerk is van de zwaarste categorie en is massa-explosief, wat betekent dat de hele partij in een keer kan ontploffen.

Op een camping in het Drentse Gasselte werden een 22-jarige man uit Hoek van Holland en een 46-jarige man uit Groningen opgepakt. Zij worden als hoofdverdachten gezien in dit onderzoek. In Gasselte werd ook een 19-jarige vrouw uit Groningen gearresteerd. In Gemert werd een 48-jarige man opgepakt en in Amstelveen een minderjarige jongen.

Verder werden in een woning in Hoek van Holland computers en administratie in beslag genomen. De Rotterdamse politie kreeg uitgebreide assistentie van de andere betrokken korpsen en verwacht de komende tijd meer verdachten aan te houden.