Westra kijkt naar klassement in Tour

Lieuwe Westra heeft zijn zinnen gezet op een goed klassement in de Tour de France. De Vacansoleil-renner reed dit jaar een uitstekend voorseizoen en wil nu ook in Frankrijk zich laten zien, zo meldt hij aan NUsport.

"Met de conditie van Parijs-Nice zou een goede klassering best kunnen. Ik heb er in ieder geval alles aan gedaan om me goed voor te bereiden." Hij werd in die Franse koers tweede achter Bradley Wiggins, maar zoiets verwacht hij niet voor de komende Tour. "Een goed klassement is nu niet de insteek. Ik moet vooral drie goede tijdritten rijden en dan komt de rest vanzelf."

Westra zal in de tijdritten gaan rijden met de kampioenstrui van Nederland, omdat hij vorige week de nationale titel veroverde. Van de proloog in Luik verwacht de Fries weinig. "Het is heel vreemd, maar in de eerste drie kilometer ben ik bij de metingen vaak de langzaamste van de ploeg. Dan lig je al elf seconden achter en dat maak je niet meer goed. Ik kom wat traag op gang."

De Vacansoleil-ploeg zal met Wout Poels als kopman starten. Westra en Rob Ruijgh zullen hem bij moeten staan, terwijl Johnny Hoogerland de vrijbuiter binnen het team is. Van Westra mag niet alleen in de tijdritten, maar ook in de bergen wat verwacht worden. Dit bewees hij niet alleen in Parijs-Nice, maar ook in de Dauphiné. "Daar reed ik met Jerome Coppel en Pierre Rolland naar boven. Dat geeft vertrouwen, al heeft het me wel een paar jaar van mijn leven gekost."