'Löw verkiest Klose boven Gomez tegen Griekenland'

Mario Gomez moet de kwartfinale van Duitsland op het EK tegen Griekenland vanaf de reservebank bekijken. Volgens het Duitse Bild geeft bondscoach Joachim Löw vrijdagavond de voorkeur aan concurrent Miroslav Klose. De aanvaller van Lazio Roma zou volgens Löw op het veld beter overweg kunnen met schaduwspits Mesut Özil, die in de groepsfase niet goed uit de verf kwam.

Het passeren van Gomez is opvallend, omdat hij met drie goals gedeeld topscorer van het Europees kampioenschap in Polen en Oekraïne is. Zo scoorde de spits van Bayern München onder meer beide Duitse treffers in de met 2-1 gewonnen wedstrijd van Nederland.

In Duitsland woedt al lange tijd een discussie over de spitspositie. Zo hebben de Duitsers hun twijfels bij de voetbalkwaliteiten van Gomez. Zijn concurrent Klose zou technisch beter zijn en heeft bovendien een uitstekende staat van dienst in die Mannschaft. De 34-jarige spits scoorde 63 keer in 119 interlands. Alleen legende Gerd Müller was met 68 goals vaker doeltreffender in het Duitse nationale team.

De Duitsers eindigden in de poule des doods als eerste en zijn de voornaamste kandidaat voor de eindzege. Bij winst op Griekenland wacht in de halve finale Engeland of Italië.


'Löw verkiest Klose boven Gomez tegen Griekenland' (Foto: Novum)