Alleen een koe verwacht winst Portugal

De meeste dieren met voorspellende gaven verwachten zondag een overwinning van het Nederlands elftal op Portugal. Alleen een profetische koe ziet Portugal winnen. Om in het EK door te gaan is ook winst van Duitsland op Denemarken nodig. Daar laten veel dierenwichelaars zich echter niet over uit.

Pad Do, die uitslagen voorspelt door een larf te verzwelgen uit een plastic bakje dat op de vlag van een deelnemend land is geplaatst, leek eerst voor de larf op de Portugese vlag te gaan. Dat leidde tot verontrusting bij de toeschouwers.

Toen zijn tong uithaalde, gaf hij de bak echter een zwiep waardoor de larf werd gelanceerd en buiten het zicht van de pad belandde. Volgens een van de toeschouwers wijst dat erop dat er een bal van de Portugezen tegen de paal van het Nederlandse doel komt of dat een Portugese goal wordt afgewezen omdat er sprake is van buitenspel.

Hierna waggelde de pad de larf die symbool staat voor een gelijkspel straal voorbij en verorberde hij de larf op de Nederlandse vlag.

'Wondercavia' Sikko, ingehuurd door RTV Noord, heeft winst voor Nederland voorspeld. De regionale omroep benadrukt echter dat de cavia tot nu toe geen enkele wedstrijd van Oranje goed heeft voorspeld.

Bij een spermawin-centrum in Hengelo wordt de uitslag voorspeld aan de hand van de stier die als eerste een kunstkoe bestijgt. Ook hier won de stier met de Nederlandse vlag. Hier werd eerder echter ook winst op Duitsland en Denemarken voorspeld.

Alleen orakelkoe Klara uit Woerden ziet het somber in. Zij liep de kant van de Portugese vlag op. Bij de wedstrijden tegen Denemarken en Duitsland zat ze er echter ook naast. Rond het middaguur wordt duidelijk wat de Oranje Orang Oetang in de Apenheul verwacht. Het unieke orakelvarken in de Oekraïense hoofdstad Kiev komt zondagmiddag pas met een voorspelling.